dimecres, 21 de març del 2012

Cobi




En Cobi va ser la mascota olímpica dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Dissenyat pel valencià Xavier Mariscal el 1988, representa un gos d'atura català d'estil cubista. El seu nom prové de COOB, Comitè Organitzador de les Olimpíades de Barcelona.

Cobi representa un gos d'atura català amb trets humans. Es comporta com una persona i competeix com un atleta, característiques habituals en les mascotes representatives d'uns jocs esportius. Té el dors lleugerament pla respecte al volum frontal i no té cua, sempre camina dret com els homes, té unes potes que són cames i braços acabats amb mans i peus, i un morro que és boca. En Cobi sempre es mostra alegre, sovint representat amb els braços oberts, simbolitzant l'hospitalitat, amb les orelles aixecades parant atenció i amb una boca somrient i plena de felicitat.

Durant els Jocs Olímpics el vam poder veure en multitud de postures i situacions, practicant tots els esports, vestit de totes les maneres i països, exercint totes les professions, la versatiltat de la mascota va ser única. Això li va donar un ampli catàleg de enganxines, pins, posters i samarretes, i un gran éxit comercial.
Fins i tot va tenir la seva pròpia sèrie de televisió: La Cobi Troupe, on apareixien també Petra (la mascota dels Jocs PAralímpics) i altres companys de Cobi.

Aquí alguns exemples


Cobi, per ser la mascota més ben parida i digne de tots els esdeveniments internacionals que han tingut lloc a aquest estat, i per ser la única nascuda a Catalunya és... superheroi català. I si no compareu vosaltres mateixos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada