dilluns, 9 de setembre del 2013

Drac de Ferro, Dolmen i Traka (Iberia Inc)


Drac e Ferro
Drac de Ferro és un superheroi que aparegué en els comics de la serie Iberia Inc. (Planeta de Agostini) creada pel guionista Rafael Martín i el dibuixant Carlos Pacheco, tots dos andalusos.

Iberia Inc. era una historieta (1997), d'un equip de superherois espanyols a l'estil de les grans editorials nord-americanes com DC (amb la Justice League) o Marvel (amb els Avengers o X-Men).

La serie explicava les aventures d'un grup de superherois vinguts de diversos llocs d'Espanya al servei del govern espanyol. Drac de Ferro era el personatge català, un dels principals membres de l'equip, que duia una armadura metàl·lica especial, al que acompanyaven el líder Trueno (amb clara referència al Capità Idem), Dolmen l'heroi balear que era un gegant fortot, Traka la dona antorxa era la superheroïna valenciana, Aquaviva l'altra noia que poseïa poders aquàtics, Lobisome mig home mig bestia, Trasnu el nan amb poders psiquics i Melkart un heroi amb un martell poderós. Com veieu, tant els personatges com el grup era molt semblants (o inspirats) als superherois americans.

L'habilitat principal de Drac de Ferro és que poseeix una armadura supertecnològica composta de metall líquid, que pot canviar de forma a voluntat per desplegar unes grans ales, urpes o altres configuracions més sorprenents. L'armadura de Drac de Ferro li permet també volar a grans velocitats, resistir atacs d'avions o tancs, a més de llençar ones ultrasòniques i poder-se connectar a xarxes tecnològiques i fins i tot teletransportar-se.

Dolmen
La identitat de Drac de Ferro és tot un misteri inclús per la resta de l'equip Iberia, però se sospita que té relació amb en Jaume Serrat, un aristócrata català misteriós, però la veritat és més compicada que això i té a veure amb salts temporals... i tota una barreja argumental amb moltes referències de Batman o Ironman... si ho voleu esbrinar ho haureu de descobrir.

Per la seva banda Dolmen era un humà anomenat Pere Ayllon, procedent de les Illes Balears, era un lladre d'origen jueu que al intentar robar una sinagoga va ser afectat per una maledicció màgica que convertí el seu cos en pedra i li donà superpoders tals com una força sobrehumana i la possibilitat de canviar de tamany a voluntat.

La superheroïna valenciana Traka, es una dona amb poders molt fogosos, suposadament inspirats en les tradicions valencianes. No se'n coneix gaire història.

La serie tenia una gran qualitat i barrejava elements polítics d'Espanya, la transició i el franquisme amb trames més personals dels herois del grup amb una molt cuidada línia argumental i un univers molt documentat, però després de 7 números i una seqüela de 4 números anomenada Triada Vértice es va deixar de publicar per raons desconegudes.

Si en voleu saber més...

http://www.elcoloquiodelosperros.net/numero12/ideafix12.htm#iberia
http://info.dreamers.com/i/articulos/e/176/p/articulos/basico.html
http://www.internationalhero.co.uk/i/iberiain.htm

Drac de Ferro (dreta) i Traka (esquerra superior) lluitant amb la Triada Vertice

1 comentari: