dilluns, 9 de setembre de 2013

Capità Catalunya / Drac Català


Drac Català és un còmic de Carles Roman(Portbou, 1970) que es va publicar entre els anys 2000 i 2003, en un total de 7 números. 

Des del passat 24 de febrer d'enguany, el seu autor, en Carles Roman, ha començat a penjar la col·lecció al seu bloc. Cada diumenge, publicarà una pàgina. 
Així doncs el diumenge 24 de febrer va publicar la coberta i la primera pàgina del primer número, i aquest passat diumenge 3 de març,  la pàgina 2 del primer número, i així successivament.  

Cal recordar que el primer número s'anomenava Capità Catalunya, però que per qüestions legals va haver-se de canviar el nom, essent ja Drac Català a partir del segon.

Ara es una oportunitat per descobrir el nostre superheroi pels qui no ho vam poder fer llavors i evidentment redescobrir-lo els qui sí van poder. 

La col·lecció:
  1. Capità Catalunya nº1. Orígens I. El naixament de l'heroi (2000)
  2. Drac Català nº2. Orígens II. La mort de l'home (2000)
  3. Drac Català nº3. Orígens III. Primera nit (2001)
  4. Drac Català nº4. Poder blanc (2001)
  5. Drac Català nº5. El llop, el drac i el diable (2002)
  6. Drac Català nº6. Vincles de sang I (2002)
  7. Drac Català nº7. Vincles de sang II (2003)
El Drac Català va ser el primer còmic amb un superheroi de casa nostra i on les històries passaven a Barcelona.
L'Albert Roure n'és el protagonista, un noi que s'enrrola en una expedició d'alpinisme a l'Himàlaia. Durant l'ascens és produeix un accident mortal. Ell és l'únic supervivent, en ser rescatat per una ordre de monjos secreta (l'Ordre del Drac)que, després de fer-li passar algunes proves l'acabaven acceptan com un dels seus. Donat per desaparegut i mort com a la resta de membres  l'expedició, l'Albert torna a la seva ciutat, Barcelona,  un any després de l'accident, i allà, per casualitats del destí acaba convertint-se en un superheroi: el Drac Català.
La sèrie comptava amb una colla de personatges secundaris habituals:
Monica Canals, era una estudiant universitaria d'educació física, que coneix a l'Albert en un ascensor, quan aquest en una situació extrema es possa per primera vegada la disfressa d'heroi, i per tant com no sol passar en aquest gènere coneix la identitat secreta de l'Albert Roure des del primer moment.
La inspectora Laura Climent, és una policia molt dura i de mètodes expeditius que considera al Drac com un adversari i el persegueix com a un delinquent.
L'Arnau Costa, un amic de la infantesa amb un cervell privilegiat que és converteix en el seu ajudant i company de fatigues en la seva lluita contra el crim.


El tarannà d'aquest superheroi és el d'un defensor dels drets humans, la multiculturalitat i el multiracisme. Roman va autoeditar-se diversos quadernets i ara la sèrie es troba aturada.

http://carlesroman.blogspot.com.es/p/drac-catala.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada